FIT večeře - 2.

3. března 2017 v 20:19 | Kitty |  Fit večeře
Dvě večeře, které mi chutnaly a nejsou ani nijak složité...



Obrázek ukazuje dnešní večeři. Než jsem dílko fotila, už jsem kousek toustu ulomila a ujedla asi dvě čajové lžičky pokrmu. Omlouvám se i za kompozici snímku - světlo lustru neumožnilo lepší záběr, protože všude překážel můj fotografující stín Nerozhodný


Toust se šunkou a sýrem


Toust zapečený se šunkou a sýrem
60 g tmavého toustového chleba, 35 g zottarela light, 30 g šunky, 100 g rajčat, 5 g kečupu

Poprvé jsem večeři konzumovala na dezertním talířku, na který jsem zvyklá a večeřím tak už roky. Míchanice už taky celé roky jím čajovou lžičkou - teď je na talířku mnohem menší porce, než jsem zporcovávala dřív. Dnes to bylo opravdu dobré a porce vzhledem k jiným večeřím "přiměřená"



Porce těstovinového salátu - nutno všechno sníst!

Těstovinový salát
Celozrnné těstoviny 35 g, 70 g šunky, 90 g ledový salát, 35 g jarní cibulka, 130 g jogurt bílý, 100 g červená paprika,
90 g ředkviček



Celozrnné těstoviny měli jen v Bille, kvalita BIO, cena za 500 g 39.90. Nekup to! Vrtule, ale byly výborné!
Ledový salát jsem do doby stravovacího plánu nikdy neměla, ale je fakt křupavý a - slaďoučký, samá chuť!



Dva tipy na zdravé večeře a moje doporučení - pro menší jedlíky může být porce klidně poloviční. Bajadéra to ale musela sníst celé. Mám to poručíno!

Kitty

P. S.: Alenko-fejetonistko, není ti na jednom obrázku něco známého? Úžasný


 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Ruža z Moravy Ruža z Moravy | E-mail | Web | 3. března 2017 v 22:03 | Reagovat

Kitty, nechala jsi tam dlouhou mezeru, už jsem myslela, že nebude kam psát komentář. Děláš mi chutě, před spaním, ach jo. Nic se nedá dělat já třeba ten ledový salát nesmím. Mimochodem, já už dávno jím z dezertního talířku i oběd a ještě k tomu "poloviční" lžičkou. To je něco mezi polévkovou  a čajovou. :-D

2 beallara beallara | Web | 4. března 2017 v 8:54 | Reagovat

Milá Bajadéro,
vůbec se neboj množství.
Když jsem měla metrák, byla jsem podvýživená, jedla jsem moc málo.
Dnes žeru daleko víc a mám také daleko méně.
Je to o pravidelnosti a pestrosti.
Myslím na tebe :-)

3 Kitty Kitty | Web | 4. března 2017 v 9:09 | Reagovat

[2]: Už to vím. A moc děkuju. Ty jsi taky zářý případ! Dřív mě roztažený bachor nutil pořád přijídat, teď mi to bohatě stačí. Zapojuju do toho i hospodáře (že mám "přebytky") a jede mu to. Při televizi stejně nemůže frflat, neslyšel by ty kydy... ;-)

4 Siginitou Siginitou | Web | 4. března 2017 v 9:54 | Reagovat

Takové chutě :)
Vypadá to naprosto lahodně, hlavně ten salát.

5 Intuice Intuice | E-mail | Web | 4. března 2017 v 10:28 | Reagovat

Bezva recepty, opisuji, i když je znám a dělám. Jen na ten toust bych to vše navršila na kopec, nemám ráda míchaniny! :-)

6 Kitty Kitty | Web | 4. března 2017 v 16:01 | Reagovat

[4]: Ledový salát občas pěstuju, je veliký, ale takto křehký a sladký snad nikdy. Už mám jasno, co budu kupovat a pěstovat... :-)

7 Kitty Kitty | Web | 4. března 2017 v 16:05 | Reagovat

[5]: Když si to promítneš, ono by toho moc na každém toustu nebylo. A nekřupal by tolik :-D

8 Intuice Intuice | E-mail | Web | 4. března 2017 v 16:14 | Reagovat

[6]: Ledový salát jsem nepěstovala, ale zkoušela čínské zelí, bylo obrovsjké, ale ne tolik křehké jako v obcghodě a takové pichlavé. Lepší bylo z obchodu, tak jsem pak už pěstovala jen hlávkový salát. Ledový miluji. Hlásím, že jsem měla Tvůj oběd - zelí, kuře bez kůžičky a brambor. Chutnalo všem. I když ostatní měli bramborový knedlíček. :-)

9 Kitty Kitty | Web | 4. března 2017 v 16:25 | Reagovat

[8]: Mám radost, že jsem inspirovala. Já bramborový knedlík neumím udělat, ale zase si beru tip od tebe: zkusím udělat ten bramborový knedlík. Učit se, učit se, učit se. Josef ho má raději a brambor máme dost. Jen se do toho dát...
Jdu vařit brambory :-P

10 Intuice Intuice | E-mail | Web | 4. března 2017 v 16:34 | Reagovat

To mne těší, že Tě taky inspiruji. Napiš, jak se povedl, určitě ano, není na něm nic těžkého. :-)

11 Kitty Kitty | Web | 4. března 2017 v 16:37 | Reagovat

[10]: Jsem žena činu: už mám brambory oprané v kuchyni. Uvařené musí vychladnout a teprve pak je nastrouhat a... kouknu na recept. Máš osvědčený? :-)

12 Intuice Intuice | E-mail | Web | 4. března 2017 v 16:43 | Reagovat

Prima. Dělám od oka, ale když tak koukám do mých receptů, tak třeba:

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg uvařených brambor, 10 polévkových lžic hrubé mouky, 10 polévkových lžic solamylu, 1 vejce, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Oloupané uvařené brambory nastrouháme na jemno, osolíme. Přidáme vajíčko, solamyl, hrubou mouku (ty lžíce ne zarovnané, ale trochu s kopečkem) a proděláme. Když by se těsto lepilo, přidejte trošku mouky. Pak uděláme šišky nebo větší koule, dáme vařit do vroucí osolené vody a po 20ti minutách vyndáme.
Nití rozkrojíme a jestliže nejsou ve středu dovařené, dáme na chvíli zpět dovařit.
(Jinak když máte větší množství než 1 kg brambor, tak 10 dkg brambor = 1 polévková lžíce solamylu + 1 polévková lžíce hrubé mouky. Samozřejmě k tomu i to vajíčko navíc).
Dají se v pohodě ohřívat a když Vám zbydou, tak i zamrazit.

Když bys neměla solamyl, tak by to šlo i bez něj, jen z mouky, ale té více, to poznáš - aby z toho šly udělat šišky. Určitě se povede. :-)

13 Kitty Kitty | Web | 4. března 2017 v 16:53 | Reagovat

[12]: Díky za recept. Teď jsem si nastudovala recept od "vařiče", co se vařením a prodejem br. knedlíků živí. Radí půl brambor nastrouhat na hrubo a půlku na jemno. A taky je v receeptu dětská krupička - tu nemám. Bude stačit ta hrubá? Solamyl mám, vajíčka taky. Zítra k tomu spíchnu hospodářovi zelíčko a maso co dům dá a budu slavná. Teda aspoň si to přeju. Dám vědět :-)

14 Intuice Intuice | E-mail | Web | 4. března 2017 v 17:05 | Reagovat

Jo, budeš slavná! :-D

15 signoraa signoraa | Web | 4. března 2017 v 18:19 | Reagovat

Kitty, ty večeře vypadají fantasticky. :-D
Tak at' se ti bramborové knedle podaří. :-D

16 MarijaKes MarijaKes | Web | 4. března 2017 v 18:22 | Reagovat

Zeleninové saláty, kde je základ ledový salát bych mohla jíst stále. :-)

17 Doktorka se srdcem Doktorka se srdcem | E-mail | Web | 4. března 2017 v 20:38 | Reagovat

Ty mi děláš chuť! Kdysi jsme si s mamkou dělávaly tousty (toustový chléb lehoučcce pomazaný ze zevní strany, která se dotýká, máslem), vevnitř plátky tvrdého sýra se žampiony (tenoučké plátky, aby se propekly  - a plátečky cherry rajčat (ty normální rajčata bez chuti ne, ty by to zkazily). Jé, už jsem to neměla leta... Já si na to snad seženu suroviny a zase udělám?! :-)

18 Fredy Kruger Fredy Kruger | 4. března 2017 v 23:21 | Reagovat

" V mé jizbě se vznášely páry ....
kdežpak ! nižádné  čáry !
... ani tu nebylo naprdíno !

Ty páry šly z talíře !  vonělo jídlo  !!
páry se vznášely od večeře !

Náhle však co to ??  se otevrou dveře !"

" Kdo přišel ??"

" Kdo přišel ?... víš kdo ??
nepřišel vůbec nikdo !!
... já koukám, jak lžíce... hle !  sebou cukla,
jako když náhle, - jí uchopí ruka !
... jde s jídlem nahoru... nu ... ano !!

Jídlo je někým žvýkáno !!
... neviditelné tělo !!"

" A dále ?  co se pak dělo ??"

.... " Myslíš mou večeři ?? tak tu....
trávenou pozvolna v traktu,
který jsem rovněž neviděl " ....

" Mluv dále !!"

... " Kdybych se nestyděl ....
ale !  řeknu to rovnou :
... na zemi zůstalo  howno !
( po krátkém, výrazném uprdnutí )

Pak... opětné dvéří zas zavrznutí,
já zůstal sám, - s nechutnou hromadou !!"

Výkřiky :  " Vetřelec !!"  ... " Howado !"

Všichni jsou v hostinci zkoprnělí ,
z hororového vyprávění
štamgasta  Frantischka  Pyczy !!
... muž to tak barvitě líčil,
že nemají chutě již na jídlo,
všem v hlavách se honí to strašidlo !

19 Kitty Kitty | Web | 5. března 2017 v 7:36 | Reagovat

[17]: Děkuji, takové jídelní potěšení jsem si po většinu života nedopřála. A to ještě nevíš, co zrovna teď pojídám já! Dám to na blog, zítra si to můžeš dopřát. Já jsem pro suroviny musela jet AŽ do města :-D

20 Kitty Kitty | Web | 5. března 2017 v 7:43 | Reagovat

[18]: Ajta, vzácná návštěva. Jako bys věděl, co mě hned ráno ještě v posteli napadlo. Že po týdnu už vlastně CÍTÍM TĚLO. Zachtělo se mi kakání a už jsem se klátila ven - tělo si řeklo. Možná je to u snídání divný téma, ale - zdravá strava funguje. Napíšu dnes (o každém how*ě) :-P

21 Doktorka se srdcem Doktorka se srdcem | E-mail | Web | 5. března 2017 v 10:51 | Reagovat

[18]: [20]: Fredy je mistr a dnes v noci mě taky poctil dokonce na Blogspotu. :-) A připadá mi v poslední době ještě o kus vtipnější. :-)

Naopak, how*o po ránu před snídaní je přeci zásadní téma i v TČM. :-D

22 Kitty Kitty | Web | 5. března 2017 v 10:55 | Reagovat

[21]: Ano, slovíčko "how*o" se stane od dnes mým oblíbeným. Je takové dietní, málo hrozivé, méně zapáchající. Prostě dietní "how*o" po ránu - dobrá volba! :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
DĚKUJI ZA NÁVŠTĚVU A BRZY NA SHLEDANOU